RCZ MO15.2 wint van Blauw Wit W. MO15.1

Gepubliceerd op 9 oktober 2021 om 12:18

Vanmorgen werd op het A-veld van Sportpark Jagersveld de wedstrijd gespeeld tussen de meiden van RCZ MO15.2 en Blauw Wit W. MO15.1. De thuis ploeg staat na 2 wedstrijden in de middenmoot met 3 punten, terwijl Blauw Wit W. onderaan staat met 0 punten en een doelsaldo van 0 voor en 19 tegen.

Eerder had Blauw Wit W. het al héél zwaar in de bekercompetitie met 39 tegendoelpunten in drie wedstrijden. Ook al is het seizoen nog maar kort bezig, maar met zulke cijfers zou je bijna verwachten dat het toch enigszins merkbaar zou zijn aan de speelsters. Maar het tegendeel was waar en tijdens en rondom de wedstrijd was niets van te merken, dat de meiden steeds tegen zulke grote nederlagen oplopen.

RCZ was zoals verwacht wel de betere ploeg en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Blauw Wit af, maar er werd door de bezoeksters met veel enthousiasme goed tegenstand geboden. De aanvallen van RCZ werden samen goed verdedigd  en ook aanvallend lieten ze zich soms een beetje gelden. Bij het goed spelende RCZ staken er een paar meiden individueel iets boven de rest uit en zij waren het ook die het verschil maakte, waardoor beide ploegen met een 4-0 tussenstand de rust in gingen.

In het begin van de tweede helft werd het snel  6-0 en dreigde RCZ alsnog over Blauw Wit W heen te gaan lopen. Je zag bij sommigen ook dat de kopjes een beetje gingen hangen, maar de meiden van Blauw Wit W. herstelde zich knap. Er kwamen geen tegendoelpunten meer bij en ze kregen uiteindelijk zelfs nog enkele (mogelijkheden tot) kansjes voor een eretreffer. Ondanks het krachtsverschil werd het voor iedereen een leuke wedstrijd om naar te kijken. Na afloop was dan ook niet alleen de begeleiding van RCZ tevreden over het spel en de overwinning, maar ook de coach van Blauw Wit W. was tevreden over het nakomen van "afspraken/doelen" en de inzet tot de laatste minuut.

RCZ kan zich  volgende week meten met het ambitieuze (en medekoploper) Kadoelen, terwijl Blauw Wit W thuis vv Assendelft ontvangt. Als beide ploegen net zoals spelen als vandaag, zullen ze beide vast kans maken op een (goed) resultaat