Jisp O11.1 pakt eerste punt tegen Zaanlandia O11.2

Gepubliceerd op 6 november 2021 om 12:19

Vandaag speelde Jisp O11.1 pas haar tweede wedstrijd in de huidige  samenstelling. Het team is namelijk onlangs samengevoegd uit twee teams, de MO13 en de JO10. In beide teams waren er onderling toch té grote leeftijdsverschillen en vroeg het elke week veel organisatie om de teams rond te krijgen. Vorige week had het nieuwe team de vuurdoop tegen WSV'30 en in een onwennige wedstrijd werd er nog met 2-8 verloren.

Het team en de begeleiders waren er dus op gebrand om tegen Zaanlandia een beter resultaat te behalen, al staat bij Jisp het plezier voornamelijk voorop. De ploegen waren in ieder geval aan elkaar gewaagd en afwisselend waren beide teams in fases de bovenliggende partij. De openingsfase was nog duidelijk voor Zaanlandia en daarin werd er ook al 2x gescoord door de thuisploeg. De lat, paal en goede keerperswerk van de keeper van Jisp voorkwam op dat moment een nog grotere tussenstand.

Langzaam kwam Jisp steeds meer in de wedstrijd en nog voor rust scoorden zij de aansluitingstreffer. Na rust ontstond er helemaal een open wedstrijd. Eerst kwam Jisp nog op gelijke hoogte, maar al snel was het al weer Zaanlandia die een voorsprong nam. De mouwen werden bij Jisp (nog verder) opgestroopt en de meiden en jongens gingen als één team op zoek naar een beter resultaat. Ze kregen loon naar werken en de 3-3 kwam op het scorebord.

In de laatste 10 minuten kon de wedstrijd nog alle kanten op, maar onder andere door goede ingrepen van de keeper van Zaanlandia en de keepster (2e helft) van Jisp kwam er geen verandering meer in de stand. Het 3-3 gelijkspel was uiteindelijk een verdiende uitslag in deze leuke en sportieve wedstrijd waarin door beide ploegen tot het laatste fluitsignaal volop gestreden werd.