Saenden MO17.1 komt net tekort tegen Haarlem Kennemerland

Gepubliceerd op 12 december 2021 om 12:20

Gisteren speelde nummer 3 Saenden MO17.1, de topwedstrijd tegen Haarlem Kennemerland dat tot nu toe nog zonder puntverlies was. De eerste 10 minuten bleek al snel dat dat niet zomaar tot stand was gekomen, want de thuisploeg werd in de beginfase behoorlijk overklast. De snelle 0-1 was dan ook eigenlijk niet meer dan een logisch gevolg.

De trainer van Saenden voerde na het openingsdpoelpunt meteen een tactische wijziging door, door het middenveld te versterken met een 4-4-2 systeem. En ondanks dat de speelsters dat nog niet eerder hadden gespeeld, pakte dat heel goed uit en kwam er al vrij snel meer balans in de wedstrijd. Met heel veel inzet, strijd en enthousiasme gingen de meiden van Saenden de strijd aan met de ploeg uit Haarlem, die gemiddeld genomen duidelijk wat ouder en fysiek sterker waren.

Zelf kon Saenden op een paar kleine mogelijkheden niet veel creëren en op moment dat de ploeg de tegenstander redelijk onder controle had, sloegen de bezoeksters uit een corner toch toe, 0-2. In de laatste minuten voor rust verzuimde Haarlem Kennmerland zelfs om de wedstrijd definitief te beslissen, toen de spits tot 2 keer aan toe net een teenlengte tekort kwam om een voorzet in te schieten.

Waar Haarlem Kennemerland 2 keer miste, scoorde Saenden uit een identieke aanval vlak na rust wél. Lang kon de ploeg niet genieten van de treffer, want binnen een minuut stond het al weer 1-3.  Saenden liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef spelen voor een beter resultaat. In de eerste helft hadden de bezoeksters vooral de bal, maar de 2e helft speelde zich bijna alleen maar af op de helft van Haarlem-Kennmerland. Een kwartier voor tijd kwam er dan ook de aansluitingstreffer en de ploeg dwong Haarlem Kennemerland, op een enkele (gevaarlijke) uitval na,  nog verder terug in de verdediging.  Saenden wist nog wel een paar keer gevaarlijk te worden met onder andere enkele afstandschoten, maar gescoord werd er helaas niet meer.

De grote opluchting van Haarlem Kennermerland na het laatste fluitsignaal, vatte meteen de wedstrijd goed samen, want Saenden had  uiteindelijk een punt verdiend en zo zag het er in de beginfase zeker niet naar uit...