SVA Vet wint ruim bij Zaandijk Vet

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 12:21

Vandaag stond er weer een speelronde in de Zaanse Veteranen Competitie op het programma. De Zaanse Veteranen Competitie is een onderling toernooi tussen 10 teams van 7 clubs uit de Zaanstreek.

Assendelft (1 team), Hercules Zaandam (1 team), Fortuna W. (2 teams), Saenden (2 teams), Westzaan (2 teams), SVA (1 team) en Zaandijk (1 team) zijn vertegenwoordigd in deze competitie, waarbij de laatste twee teams vanmorgen vroeg tegenover elkaar stonden op het ijzig koude sportpark Schanszicht.

De teams met spelers van 35+ waren in de eerste helft nog zeker gewaagd aan elkaar, waarbij vooral het nog steeds aanwezig fanatisme maar ook de onderlinge acceptatie en respect opviel. SVA had uiteindelijk de iets wat grotere kansen en leidde in de rust dan ook al verdiend met 0-1. In de tweede helft waren de bezoekers nog meer duidelijk de bovenliggende partij.  Zaandijk kwamen nog wel tot een paar spaarzame kansjes, maar stuitten daarbij steeds op de goede keeper van SVA. De ploeg uit Assendelft verzilverde wel hun kansen en liepen zo uit naar een 0-4 overwinning.

Het was uiteindelijk in iedere geval weer een leuke wedstrijd voor de Veteranen en het handjevol trouwe toeschouwers, waarbij na het laatste fluitsignaal  snel  de warme kantine werd opgezocht voor misschien wel de belangrijkste helft van de wedstrijd...