Zaandijk o18 strijdend ten onder tegen ZCFC o18

Gepubliceerd op 27 november 2021 om 12:22

Vanmorgen stonden de O18-1 ploegen van ZCFC en zvv Zaandijk voor de tweede keer dit seizoen tegen over elkaar. In de eerste wedstrijd in de 1e fase van de competitie  won ZCFC nog met 3-5 van zvv Zaandijk, die op dat moment al kampioen waren. Beide ploegen kwamen na de herverdeling weer in een zelfde sterkere competitie terecht. ZCFC wist daarin tot nu toe alle 4 wedstrijden overtuigend te winnen en zvv Zaandijk liep vorige week tegen de eerste nederlaag aan bij vv Assendelft.

Het werd een enerverende wedstrijd waarbij al vrij snel de speelintenties van beide trainers duidelijk zichtbaar werden. Beide ploegen probeerden continu met verzorgd spel op te bouwen, ook al werd daarbij soms (onnodig) enige risico genomen. De beginfase was nog wel voor zvv Zaandijk en na 7 minuten profiteerden zij van een te korte terugspeelbal. Alsof het tegendoelpunt de ploeg waker maakte, begon ZCFC steeds meer in hun spel te komen en waren zij vooral ook rustiger aan de bal dan zvv Zaandijk. Het duurde niet lang voordat de stand gelijk getrokken werd, nadat er geprofiteerd werd van weer een mislukte terugspeelbal. Ondanks het iets betere spel van ZCFC kwamen zij de eerste helft niet echt tot grote kansen en was het zelfs zvv Zaandijk dat met een 1 tegen 1 situatie met de keeper op 1-2 had kunnen komen.

Na een half uur spelen kwamen de bezoekers na een rode kaart met 10 man te staan en de numerieke meerderheid resulteerde voor rust nog in een voorsprong voor ZCFC, al was daar wel weer een misverstand voor nodig. Dit keer tussen de zvv Zaandijk keeper en verdediger. Gezien het (ontstane) speelbeeld en de de voorsprong van ZCFC was de verwachting toch enigszins dat de thuisploeg de wedstrijd in de tweede helft zou moeten kunnen uitspelen.

Maar niets was minder waar, zvv Zaandijk toonde heel veel inzet en strijdlust en ZCFC kon (mede daardoor) het verzorgde spel van de eerste helft niet doortrekken. Ook al kreeg ZCFC in het eerste kwartier twee grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, het was eigenlijk niet echt merkbaar dat de ploeg met een man meer speelde. zvv Zaandijk kwam er op een gegeven moment zelf ook steeds vaker uit en wist zelfs de verdiende gelijkmaker te scoren. Het was tekenend dat de bezoekers bleven strijden voor een nog beter resultaat, maar een paar minuten voor het einde was daar dan toch nog het doelpunt van ZCFC. Een corner van de thuisploeg schoot door en werd, tot grote vreugde van de technische staf en de spelers,  bij de 2e paal ingelopen. Hierdoor wist de koploper er op het laatste moment nog een kostbare overwinning uit te slepen, al had zvv Zaandijk misschien wel een punt verdiend voor hun intenties en getoonde inzet in de tweede helft.