ZCFC 6 wint na penalty's van Zaandijk 3

Gepubliceerd op 23 oktober 2021 om 12:23

Dit weekend stond bij veel senioren teams in het teken van inhaal- of bekerwedstrijden. Op het complex Kalverhoek van ZCFC stond het 6e elftal van het Zaanse Oranje tegenover het 3e zaterdag team van zvv Zaandijk. ZCFC had zich voor de 1e KO ronde van de beker geplaatst door in de poule fase gedeeld 1e te worden met 5 punten uit 3 wedstrijden en Zaandijk wist zich met 6 punten en een beter doelsaldo te plaatsen voor deze ronde.

Het werd bekerwedstrijd waarin de uitvoering misschien niet altijd overeen kwam met de intentie, maar waar wel iedereen vol enthousiasme en (gezonde) fanatisme bleef strijden voor een zo goed mogelijk resultaat. In de beginfase bleek al snel dat zvv Zaandijk de iets makkelijker voetballende ploeg was. De bal was in het eerste deel van de wedstrijd dan ook voornamelijk voor de gasten, maar de kansen waren echter voor ZCFC. Langzaam aan in de eerste helft werd ZCFC sterker en kwamen zij op dat moment terecht op een 1-0 voorsprong. Waar iedereen misschien dacht dat de thuisploeg zou doordrukken, was het openingsdoelpunt gek genoeg een kantelpunt en was het juist Zaandijk dat weer het initiatief naar zich toetrok en vol in de aanval ging. Eén van de kansen werd voor rust nog benut, waardoor iedereen ging rusten met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde speelbeeld waarin zvv Zaandijk de bovenliggende ploeg was. De ploeg kreeg ook meerdere goede kansen, maar enkele prachtige reddingen van de ZCFC keeper voorkwam een (zeker) doelpunt. ZCFC bleef wel als ploeg vechten en voetballen en die instelling werd halverwege de 2e helft dan ook beloond. Een misverstand in de Zaandijk verdediging werd goed afgestraft met een 2-1 tot gevolg. Daarna wist Zaandijk eindelijk één van de kansen te benutten, maar een klutsbal vanuit een corner bracht ZCFC toch weer op voorsprong. Door een prachtig doelpunt van Zaandijk vlak voor tijd werd het alsnog 3-3, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen in deze bekerwedstrijd. Lang ging het in de penalty serie gelijk op, maar in de 4e beurt miste Zaandijk waarna ZCFC het koel afmaakte. De thuisploeg bekert hierdoor verder en het was zelfs pas de eerste keer dat het team de 2e ronde van de KO fase behaalde.

De 2 ploegen uit de 6e klasse zorgden er in ieder geval voor dat het voor het handje vol toeschouwers uiteindelijk een leuke wedstrijd werd om naar te kijken!